tiistai 22. tammikuuta 2013

NewYork Vol. 1

Tästä se vuosi lähti käyntiin. Loma ja New York 
-the city that never sleeps! 

Kaupunki yllättää joka kerta jollain tapaa minut. Pelkästään Manhattanilla on niin paljon tekemistä, kokemista ja näkemistä, että en oikein osaa aina priorisoida mitä tehdä ja nähdä. Shoppailu vei tällä kertaa voiton. Vanhat tutut kaupat ja paikat yhdistettynä uusiin kauppoihin ja paikkoihin. Love it!


Vuosi sitten ollessani Nykissä lämpötila oli -15c ja kylmä tuuli päälle. En pärjännyt mukana olleella talvitakilla, joten hankin nilkkoihin asti olevan untuvatoppatakin. Nyt pakkasta oli noin -5 astetta ja ihana auringonpaiste. Viimeisenä päivänä tuntui meidän toukokuiselta kevätpäivältä, oli niin lämmintä. Lämpötila on aina kysymysmerkki ja kaikkeen on hyvä valmistautua tai hankkia paikan päältä tarvittavat vaatteet.


Matkalaukkuun kertyi mukavasti sopivassa suhteessa sisustustavaroita, vaatteita ja muutama aivan ihana koru. Kevät- ja kesämallistot olivat jo täyttäneet kaupat.
Ravintoloita Manhattanilta löytyy paljon ja paljon. Ja mistä sitä sitten osaa valita mihin mennä. Monesti on pitkään pähkitty minne mennä. 
Tällä kertaa ostin Zagat 2013 ravintolaoppaan (paikallisetkin suosivat tätä). Siellä on listattu Manhattanin ja lähialueiden ruokapaikkoja. Asteikko on 1-30 (1 matalin) ja pisteet koostuvat sijainnista/alueesta, ruuasta, sisustuksesta, palvelusta ja hinnasta. Paikkaa on myös kommentoitu muutamalla sanalla. Ravintolat ovat lajiteltu kirjassa mm. alueittain ja ruokakulttuurin mukaan. Lopussa paikat on vielä aakkosjärjestyksessä, mikä auttaa helposti löytämään onko ravintola kirjassa, jos vaikka seisot paikan edessa ja mietit menetkö sinne vai et.


Mitä et New Yorkista löydä, sitä et tarvitse!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti