lauantai 25. tammikuuta 2014

Syvin paikka maalla

Kesäloma (lokakuussa :) ) oli pitkään iso kysymysmerkki ja kun saimme suunnitelmat tehtyä alkoikin tilanne Syyriassa kiristyä niin paljon että aloimme miettimään onko sille suunnalle edes turvallista lähteä.
Viikkoa ennen loman alkua varasimme liput ja hotellit ja toivoimme parasta. 
Moni kysyi että miksi ihmeessä sinnepäin pitää lähteä kun muitakin paikkoja on maailmassa. Siinäpä hyvä kysymys. Olin itse aivan orjentautunut lähtemään Jordaniaan ja Israeliin lomalle ja suunnitelmat oli valmiina, miksi ei? Jos siellä tilanteet muuttuvat maiden välillä niin sitten sinne ei ole menemistä ollenkaan. Todennäköisyys tämmöisellekin on jonkinlainen.


Matkaan siis.. 

Lensimme Istanbulin kautta Ammaniin ja sieltä taksilla Kuolleenmeren resorttiin. Ystäväni koki ensimmäisen shokin astuessaan Ammaniin menevään koneeseen, kulttuuri, koneessa soiva musiikki ja ihmiset :) Nauratti vallan, koska itsellä oli jo Lähi-Itä kokemusta viime vuodelta.


Maahantulomuodollisuudet sujuivat nopeasti ja viranomaiselle piti maksaa 20JD, eli noin 22 €, leimaa vastaan. Siitä sitten Starbucksin kahvi mukaan ja taksimatka alkoi alaspäin ja alaspäin. Menimme kohti syvintä paikkaa maalla, 417 metriä merenpinnan alapuolella. 


Loman alkupuolisko oli oikein lomailua kun resortissa ei ollut lähellä mitään. Nautimme eri altaista ja toki Kuolleesta merestä. Tunne oli niin hauska kun käveli uimaan mereen, pääsit kokonaan veteen niin pulpahdit vain pintaan. Siinä ei todella voinut uida!


 

 Zara spa on yksi Lähi-Idän parhaimmista kylpylöistä altaineen ja hoitoineen.
Oli rentouttava päivä ja oiva valinta viimeisenä päivänä hotellissamme.

 

Tärkeänä muistisääntönä on:

ÄLÄ AJELE MM SÄÄRIKARVOJA TAI MITÄÄN MUUTAMAA PÄIVÄÄ ENNEN MEREEN MENEMISTÄ. 

Näin säästyt todella paljolta kirvelemiseltä, nimimerkillä sitä testannut :D 

Suolakertymiä rannan kivissä

Muutamien lomapäivien jälkeen jatkoimme taksilla matkaa kohti Petraa, Jordaniaa etelään päin. Taksimatka koitui aika raskaaksi mutkittelevien teiden ja korkeuserojen vaihtelevuuden vuoksi. Petran muinaiskaupungista kirjoitan seuraavaksi erikseen, tästä pääset siihen.

Jordanian osuus alkoi olla jo lopuillaan. Enää oli matka rajalle aivan eteläosaan Aqabaan ylittäen rajan kävellen Israeliin Eilatin puolelle.
Siellä oli siviilivaatteissa Israelilaiset rynkyt olallaan meitä vastassa ja kyselivät ja syynäsivät kaiken. Hieman koeteltiin hermoja ja se ei siihen loppunut. 
Vielä Eilatin lentokentällä oli sellaiset kuulustelut että oksat pois. En ole tuollaisiin missään maailman kolkissa matkustaessani joutunut. 
Israeliin matkaajan on hyvä muistaa että Israelin leima passissa estää matkustamisen mm Arabiemiraatteihin. Itse ratkaisin ongelman hankkimalla toisen passin. Poliisille perustelin asian leimasta syntyvällä matkustusongelmarajoitteella, mikä olisi tullut. Tel Aviv, tuo ihana kaupunki. Vietimme siellä muutaman vain päivän, mutta ihastuin siihen ilmapiiriin. Hotellimme sijaitsi meren rannalla muutaman kilometrin päässä Jaffasta, vanhasta satamapaikasta. 

 

Old Jaffassa oli ihania kirpputoreja ja ravintoloita. Täydellinen päivä. Ravintolasta ehdimme vielä taksilla nopeasti hotellin parvekkeelle kuvaamaan auringonlaskua.


Tel Avivissa tutustuimme myös hieman pintaa syvemmälle yöelämään ja peukutus sille. Mahtavia bailauspaikkoja löytyy kaupungista, missä mieletön meininki.  
Loma oli kaikenkaikkiaan yksi onnistuneimmista ja mielenkiintoisimmista. 
Iso kiitos matkaseuralle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti