keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Tokio ja kirsikankukat

Jo viime keväästä asti oli ollut ystäväni kanssa puhetta että lähdettäisiin 2013 keväänä katsomaan Japaniin kirsikankukkia kun ne puhkeavat. Tietenkin sillä varauksella että töistä sattuisi vapaat samaan kohtaan.

Kuukausi sitten työvuorot ilmestyivät ja sovimme lähdöstä Tokioon maaliskuun puolenvälin jälkeen vaikka kukat eivät olisi puhjenneetkaan. 
Tokiossa kirsikankukat kukkivat yleensä alku huhtikuusta, mutta tänä vuonna ne olivat muutamaa viikkoa aikaisemmassa. Se selvisi minulle pari päivää ennen lähtöä kun googlettelin "cherry blossom forecast 2013". Kalenteri kertoi kukkien auenneen jo ja että ne olisivat parhaimmillaan juuri kun saapuisimme perille! Mikä ajoitus, hypin melkein riemusta.

Kirsikankukkien kukinta on suhteellisen lyhyt. Täydessä kukassa ne ovat noin viikon päästä kun ensimmäiset kukat ovat auenneet. Siitä viikko niin kukat putoilevat maahan. Sateen tai kovan tuulen sattuessa kukinta lyhenee entisestään.

Japanilaisille hanami, kukkien katseleminen, on tärkeä. He kokoontuvatkin yleensä puiden alle syömään, juomaan ja viettämään aikaa yhdessä ihastellen kukintaa. Työpaikoilta nuorimmat lähetetään varaamaan paikkoja puistoista, jotta illalla vanhemmat kollegat voivat tulla juhlimaan.
Itse suuntasin katsastamaan kukat Uenoon. Näky oli vaikuttava! Ihmisiä oli paljon ja kaikilla kamerat kädessä.

 Puistosta löytyi myös ruokakuja niille kenellä ei omaa piknik-paikkaa ollut. Ruuat oli maittavia.

   

Kierrellessäni Uenon puistossa mieleeni tuli suomalaisten viettämä vappu Ullanlinnanmäellä, ilman kukkia :DAivan Japaniin asti ei meidän tarvitse lähteä kukkia katselemaan sillä Helsingin Roihuvuoresta löytyy Japanilaistyylinen puutarha missä kasvaa yli 200 kirsikkapuuta.

Kukinta ajoittuu toukokuun toiselle tai kolmannelle viikolle riippuen säästä. Itse taidan suunnata sinnekin tänä keväänä. Sieltä saattaisi piknik-alueen löytää itselle ja ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti