torstai 15. marraskuuta 2012

Amsterdam- kanaalien kaupunki

Serkkuni oli noin vuoden poissa Suomessa. Meillä oli puhetta jo hänen lähtiessään, että menen jonnekin päin maailmaa häntä tapaamaan. Suunnitelmat muuttuivat ja se ei toteutunut koko vuoden aikana. 

Koitti päivä kun serkku lähti kohti Suomea, Amsterdamin kautta lentäen. Olin jo hyvissä ajoissa pistänyt setäni kurkkimaan lentotiedot, jotta pystyin yllätyksen suunnittelemaan. 
Edessä olisi päivän reissu Amsterdamiin. Illalla minun ja serkkuni tiet kohtaisivat Schipholin lentokentällä. Tosin siitä tiesin vain minä ja muutama muu :)

Saavuin aamupäivällä Amsterdamiin, ja lentokentältä junalipun ostettuani hyppäsin keskustaan vievään junaan, Fyraan. Matka kesti noin 15 minuuttia.

Juna-asema on sijainniltaan hyvä. Ensikertalaisena kaupungissa kävin pikaisesti turisti-infossa, mistä suuntasin kanaaliristeilylle. Risteily kesti noin tunnin jonka aikana pystyi kartuttamaan jonkilaisen kuvan ydinpaikoista.


Anne Frankin taloKaupungissa on helppo liikkua kävellen tai pyörällä kuten paikalliset.

Pyöräparkki

Päivä jatkui katuja tallaten pitkin poikin. Poikkesin kukkatorilla (Bloemenmarkt) mistä mukaan tarttui tuliaisiksi tulppaanin sipuleita ja 50 kappaleen tulppaanikimppu.
Bloemenmarkt
Shoppailu jatkui vielä juustokauppaan ja de Bijenkorf ostoskeskukseen (mistä löytyy vaikka mitä merkkejä shopattavaksi!).
 
Näiden jälkeen suuntana lentokenttä ja jännitys löytäisinkö serkkuni.
Tunnin odotuksen jälkeen passintarkastuksen läpi käveli tuttu ihminen. Riemu oli suuri kun serkkuni tunnisti tutut kasvot edessään :)

 

Yllätys onnistui täydellisesti!
Kiitos kaikille ketkä auttoivat sitä järjestämään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti