sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Mysteerinen Lähi-itä


Säästin kesälomani syksyyn ja talveen, kahdessa osassa. Ensimmäinen osa on nyt ohi ja reissu sijoittui Lähi-itään, tarkemmin Arabiemiraatteihin, Bahrainiin ja Qatariin.

En ollut aiemmin tuolla suunnalla käynyt ja se on aina kiehtonut minua paljon. Kirjallisuutta on tullut alueesta luettua jonkin verran ja kiinnostus on vain kasvanut.

Suomesta lensimme ystäväni kanssa Dubaihin. Suomalainen ei tarvitse sinne viisumia, passiin laitettavalla leimalla saa oleskella maassa 30 päivää. Suuntasimme pikimmiten hotellille, illaksi oli nimittäin jo ohjelmaa tiedossa. 

Kävimme katsastamassa ravintola/baari Barastin. Syötyämme ravintolan puolella oli aika siirtyä lounge-baariin. Meneillään oli naistenilta, yhden lasin hinnalla sai nauttia alkoholia niin paljon kuin halusi. Naisteniltoja löytyy joka ilta jostain paikasta, kun vain etsii. Yleensä baarissa on oma lista juomista, mitkä ovat ilmaisia koko illan. Puitteet lounge-baareissa ei ole moitittavia. 

Tässä muutamia lounge paikkoja matkalta, missä kävimme.

Barasti Bar, Dubai

Mai Tai Lounge- Trader Vic´s, Manama


Sky View Bar, Doha

Dubaissa kävimme vielä maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa. Turistit pääsevät lipulla 124. kerrokseen ja hissimatka kestää sinne tasan minuutin. Näköalat olivat hienot. Rakennus on aivan Dubai Mall-ostoskuksen vieressä ja ylhäältä näkee ostarin koon. Sieltä löytyy 1200 kauppaa! Burj Khalifan ja Dubai Mallin "sisäpihalla" on Dubai Fountain, mikä myös kannattaa katsoa jos tuonne menee.
Burj Khalifa illalla
Dubaista matka jatkui aavikkosafarille. Pari tuntia jeeppien kyydissä aavikon dyyneillä ja sitten yöksi aavikolla sijaitsevaan  leiriin. Kokemus oli huikea.
Jeeppi seurueemme

Leiripaikka

Suosittelen ehdottomasti flip floppeja aavikolle :)


Matka jatkui aavikolta Abu Dhabiin. Bussilla matka kestää n 2 tuntia ja maksaa noin 7€. Bussissa on tarjoilija ja myyntikärry!
Abu Dhabissa oli aikaa olla rannalla ja tietenkin katsoa muutamia nähtävyyksiä.


Hotellin ranta

Sheikh Zayed Grand Mosque
Abu Dhabista kohti Bahrainia, Manamaa. Lentäen oli siirryttävä, koska maateitse olisi tullut Saudi-Arabia vastaan ja sitä kautta ei noin vain mennäkään.
Matka kesti tunnin. Bahrainin viranomaiset keräävät suomalaisten passit hetkeksi itselleen ja sitten on vain istuttava odottamaan, kunnes sinut kutsutaan uudestaan viranomaisen luo. Maahantulo maksu on noin 20€, kun sen on maksanut pääsee laukkuaulaan.

Bahrain oli hieman kehittymisvaiheessa vielä verrattuna Arabiemiraatteihin ja alku oli pienoinen shokki, mutta laantui pikaisesti.
Manamasta löytyy monta ostoskeskusta, kävimme niistä yhdessä, Seef Mallissa. Hotellimme vieressä oli maan kulttuurikeskus ja moskeija. Siellä tuli piipahdettua myös.

Viimeisenä kohteena oli Doha, Qatar. Taas mentiin lentäen noin tunti ja immigration jonoon. Leima passiin maksaa noin 10€ ja viranomaisen vieressä on toinen virkailija, joka rahastaa tulijan. Luottokortilla oli todella kätevä maksu siinä hoitaa.

Hotellimme sijaitsi rantabulevardilla ja siluetti muistitti vastakkaiselta rannallta jollain tapaa Manhattania!


Illalla lähdimme Souq Waqifiin. Se muistutti aivan sellaista markkinapaikkaa mikä oli Sinkkuelämää 2 elokuvassa. Ja löytyipä samanlaisia silmänrajauskyniä, minkä Carrie osti :) 


Reissumme viimeinen päivä meni täysin matkustamiseen. Dohasta takaisin Dubaihin ja sieltä kylmään Helsinkiin. 
Matka antoi enemmän kuin odotin ja takaisin on päästävä näkemään lisää!

Viimeiseksi tämä kiehtova asuste AbayaEi kommentteja:

Lähetä kommentti