lauantai 17. marraskuuta 2012

Cuba

Kohteena oli Kuuba ja Havanna parin päivän ajan! 

 


Ystäväni oli päättänyt jo vuosia sitten juhlivansa Havannassa syntymäpäiviään ja minä olin puolestaan lupautunut osallistumaan niihin jos vain mitenkään mahdollista!
Kuubaan mennessä suomalaisella tarvitsee olla turistikortti. Sen saa Kuuban suurlähetystöstä noin 23€ hintaan.

Kuuba on Karibian suurin saari, kolmannes Suomesta pinta-alasta.
Monille maasta tulee mieleen Fidel Castro ja Ernesto "Che" Guevara. 
Vuodesta 2008 alkaen maata on hallinnut Fidelin veli, Raul Castro. Hän on antanut paljon vapauksia kuubalaisille hallitsijakaudellaan.
 Kaduilla taksiksi voi ottaa 1940- ja 50-luvun amerikkalaisen auton. Se on vasta elämys. Autot ovat komeita, hieman aikaa nähneitä, mutta useissa on moottori uusittu.
Ominaista maalle on myös rommi, sikarit ja kuvankauniit rannat.

 Vanhan Havannan osa on kauneinta aluetta ja Unesco on nimittänyt sen maailmaperintökohteeksi. Osa entisöityjä rakennuksia pastelliväreissään ja osa vielä rapistuneita. 



Yövyimme Havannassa aivan ihanassa kotimajoituksessa (osa meistä jo neljättä kertaa, eli hyväksi todettu)! Perille päästäksesi tulee kavuta 103 rappusta, mutta se on sen arvoista. Ja isäntäväki huolehtii laukut ylös :)
Tässä heidän linkki:


Minulle must see -kohteita oli 

Vanha Havanna, mitä pystyin ihasteleen jo majoituspaikkamme ylimmän kerroksen terassilta. 



 Capitolio (Kopio Washington D.C:n Capitolista. Rakennus on myös Yhdysvaltain valta-ajan symboli). 




Partagásin sikaritehdas Capitolion takana, mutta se oli suljettu kunnostustöiden vuoksi.



 
Vallankumousaukion betoniobeliski, sekä vastapäätä sisäasiainministeriön rakennus, jonka seinässä on valtava Che-patsas.




Maan suurin ja luultavasti mielenkiintoisin museo, Vallankumousmuseo. Rakennuksen sisällä on kattava kokoelma vuoden 1959 vallankumouksesta. Museon aukiolla löytyy myös Granma-vene, millä Castro joukkoineen saapui Meksikosta Kuubaan. Jos venettä haluaa mennä lähteltä katsomaan, niin laukut ja kamerat tulee jättää pois.





Majoituksemme vieressä oli Pyhän Claran luostari ja Plaza Vieja. Aukio on aikoinaan ollut seuraelämän keskus. Unescon tuella aukio ja sitä ympäröivät rakennukset on remontoitu ja marmorisuihkulähde säteilee sen keskellä.




Hotelli Habana Libre, joka sijaitsee Vedadossa, Malecónin toisessa päässä Vanhasta Havannasta katsottuna. Hotelli on avattu 1958 Havana Hilton -nimellä ja toiminut Fidel Castron päämaja. Ylimmässä kerroksessa on Turquino baari, mistä on upeat näkymät. Ja pisteenä i:n päälle puolen yön aikaan baarin katto aukeaa ja yläpuolella on tähtitaivas ja Havannan yöllinen kaupunki!
Hotellia vastapäätä löytyy kaupungin paras musiikkikauppa, La Habana Si, jos haluaa paikallista musiikkia.




Läheltä löytyy myös Kristoffer Kolumbuksen hautausmaa, mikä on perustettu 1800-luvulla.

Mojito -sammuttaa janon
tai
Pullo rommia pöytään ja kokista tölkeissä
tai
El Floriditassa daiquiri.




Casa de la Música, Keski-Havannassa. Siellä kävimme yhtenä iltana juhlimassa ja kuinka sattuikaan paikalla esiintyi yksi Kuuban suosituimmista yhtyeistä, La Charanga Habanera! Paikka oli aivan täynnä.




Ajelu Malecónia pitkin amerikkalaisella avoautolla on ehdoton. Hiukset hulmutun auton kyydissä, salsan soidessa, kun meren aallot iskevät muuriin. 


  



Kierrellessäni löysin Casa de los Arabes:in. Hassua sinänsä kun äskettäin olin Lähi-idässä, niin pakko oli tuolla vierailla. Oven takaa löytyi aivan ihastuttava sisäpiha riikinkukkoineen. Ja muutama kerros ylempänä oli moskeija. Se ei ollut mikään hieno erillinen rakennus kuten Abu Dhabissa, se oli pelkkä huone rakennuksessa. Mutta silti hassu yhteensattuma.








Havanna teki vaikutuksen ja varmasti menen sinne vielä uudestaan jonain päivänä. Sitten kierrän hieman enemmän tuota kiehtovaa saarta ja sen kauniita rantoja, minne en tällä reissulla ehtinyt. Ihmiset olivat niin ystävällisiä ja vieraanvaraisia.


Mi casa es su casa! Ole kuin kotonasi!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti