torstai 29. marraskuuta 2012

Loy Krathong

Loy Krathong on Thaimaassa vuosittain vietettävä valon juhla tai sadekauden päätösjuhla. Juhla sijoittuu loka- marraskuulle täydenkuun aikaan. Juhla on noin 700 vuotta vanha. Sen tarkoituksena on kiittää sateista ja riisisadoista.
Loy Krathong on yksi Thaimaan suurimpia juhlia kansan keskuudessa. 


Loy Krathong

Thaimaalaiset tekevät kynttilälauttoja, mitkä lasketaan veteen. Lautat ovat itsessään jo niin hienoja käsityönäytteitä että vau! Kynttilälauttaan tulisi laittaa pala kynttä, hius ja kolikko ja mitä pidemmälle lautta lipuu vedessä sen parempi onni ensi vuonna.Paikalliset koululaiset tekevät kynttilälauttojaMitä käsityötä!


Kynttilälautan laskuKävin itse eilen Phuketin saaren ihanimmassa rannassa, Nai Harnissa, kokemassa ja näkemässä Loy Krathingin. Se oli kyllä elämys. Siellä oli paljon turisteja ja varsinkin paikallisia. 

Monet hankkivat myös kynttilälyhdyn, jonka voi sitten lähettää taivaalle. Kynttilälyhtyjä saa ostaa (noin 50THB) muulloinkin kuin juhlan aikaan rannoilta iltaisin. 
Ensin "paperinen pussi" avataan ja heilautetaan niin että sisus saadaan ilmaa täyteen. Sitten alareunassa oleva sytytinkohta tuikataan tuleen. Yläreunoista pidetään kiinni ja odotetaan noin 3-5 minuuttia, jotta pussi kerää tarpeeksi painetta noustakseen taivaan korkeuksiin. 

Sytytys,

Odottelu,

Kohti taivasta..


Kerrassaan aivan upea ilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti